Softshell jakker – fordele og ulemper

Er du ligesom mig glad for at være aktiv i naturen? Så har du måske oplevet at det kan være svært at finde overtøj, som passer til Danmarks vekslende vejrforhold uden hverken at svede eller fryse for meget. Softshell jakken er dog et godt bud på en jakke, som du kan bruge, hvis du elsker at have et aktiv udeliv, ligegyldigt hvilken temperatur det er. Især mange friluftsfolk benytter sig af jakken, som har mange praktiske fordele.

Men hvad er en softshell jakke overhovedet, spørger du måske? Softshell kan oversættes til ”blød skal”, og det er lige præcis hvad jakken er. En softshell jakke beskytter dig mod vind og regn, men som samtidig er åndbar og sørger for, at du kan slippe af med varmen. En softshell jakke er en vindtæt jakke, som fungerer som en slags yderjakke, som er god til brug i foråret og efteråret, som en overgangsjakke. Der er dog ikke meget varme i en softshell jakke, og derfor benytter mange jakken med en tyk fleecetrøje under, som giver varme. Softshell jakker er vandafvisende, og holder dig tør, hvis der skulle komme en byge. Husk at softshell jakker er kun er vandafvisende og altså ikke vandtætte. Der er selvfølgelig forskel på softshell jakker, og kvaliteten kan variere, men en god forholdsregel er, at jakkerne ikke er vandtætte.

Jeg er meget glad for min softshell jakke, og jeg er ikke den eneste. Rigtig mange danskere har taget denne type jakke til dem, netop fordi den er meget praktisk og samtidig meget behagelig at have på. En af de klare fordele ved en softshell jakke er uden tvivl jakkens åndbarhed. Jeg selv benytter min softshell jakke, når jeg er aktiv. Softshell jakker egner sig godt til sportsbrug, og jeg har brugt min jakke til vandring, løb og cykling. Jakkens gode åndbarhed sikrer optimale betingelser til udendørs brug, da det er med til at transportere fugt og varme væk fra kroppen, så man ikke kommer til at føler sig klam inde under jakken.

Softshell jakker har mange fordele, især hvis du lever et aktivt liv. Men ønsker du dig en jakke, som du kan bruge hele året rundt, er en softshell jakke ikke det bedste bud, da jakkerne ikke er varme nok til vinterbrug og er ikke vandtætte. Mange benytter sig i vinterperioden af fleecetrøjer, som de har under deres softshell jakke, men er du en frossenpind bliver denne løsning måske alligevel for kold, når kulden rigtig tager fat.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.