Hvad kan man gøre for at hindre at så mange unge får anoreksi?

De skal hjælpes, inden det er for sent!

Er vi blevet fanatiske omkring vægt, kost og sundhed?
Vi tror helt klart at grundene til at folk får anoreksi skyldes vores store fokus på sundhed og medierne. Måske er vi blevet så fanatiske omkring at vi skal spise sundt, at det faktisk medfører, at vores børn får anoreksi. Forskere og eksperter mener, at vi fokusere for meget på vægt, kost og sundhed fra vi er helt små. I flere kommuner ser man børn som er bekymret for deres sundhed, hvis de har spist noget usundt. Selvfølgelig er det godt, at lære de små at være bevidste omkring sundhed, vægt og kost, men det må ikke tage overhånd, så ender det jo med, at de nye generationer alle får anoreksi.

”Lektor Karen Wistoft fra Aarhus Universitet, der forsker i børns sundhed, anslår, at ’20 procent af de danske skolebørn lider af en form for kosthysteri’.”Politikken

For at være i modelkarrieren SKAL du have anoreksi!
Vi tænker, at man kunne mindske antallet, ved f.eks. at sørge for også at have nogle normal vægtige piger med i modebladende osv. For at være model skal du nærmest have anoreksi, og hvis du ikke har det til at starte med får du det højest sandsynligt. Presset er for stort, og man bliver ved med at få af vide at man skal tabe sig. Jo tyndere du er, jo sygere du ser ud, jo bedre er du til modeljobbet, på højere plan. For der er selvfølgelig modeljob i Danmark hvor du ikke behøver at være sygeligt tynd, men hvis du skal blive til noget indenfor modelkarrieren skal man næsten have anoreksi, det er ligesom en uskreven regel. Det ville helt klart hjælpe unge pige til ikke at søge til anoreksi for at tabe sig og komme til at ligne modellerne i bladene.

Skolerne skal tage mere ansvar
Anoreksi starter ofte med en slankekur, som tager overhånd. Skoler har derfor et stort ansvar i, at undervise i gode kostvaner, og i spiseforstyrrelser. I familien er det vigtigt, at man spiser sundt, at ens tætteste familie ikke er overvægtige, og at man ikke går på en overdrevet slankekur. Glade og sunde børn og unge, der trives med sig selv og hinanden, er det bedste middel til at acceptere sin krop. Derfor er det rigtigt vigtigt, at fremme den psykiske sundhed hos unge og børn, ved at forbedre deres selvværd, kropsbevidsthed og evner til, at klare problemer og udfordringer. Ved at gå tidligt ind med støttende samtaler, kan man medvirke til, at forhindre en usund adfærd, som efterhånden kan udvikle sig til en sygdom. Som forældre kan du hjælpe dit barn ved at, støtte dit barn i hans/hendes tro på sig selv, være opmærksom på hvis barnet ikke trives, påvirke med positive holdninger til mad, krop og vægt, modvirke at sundhed og kvindelighed forveksles med tendens til overvægt, genkende de tidlige signaler på, at der kan være problemer, kontakte skolens sundhedsplejerske, kommunallægen eller familiens læge.