Hvordan påvirker samfundet de unge?

Når spejlet lyver! Tænk at se noget, som faktisk ikke er rigtigt!

 

Kun anoreksi piger kan bruges
I modebranchen er der rigtig mange kvinder, som kun er skind og ben. Det får folk til at kigge forkert på sig selv. I fleste tilfælde kvinderne. Hvis du tager et program som Top Model, er det for det meste kun magre kvinder. Kvinderne i dagens Danmark ser op til modellerne. De vil gerne selv se flotte ud, have den perfekte og slanke krop. De tror, at folk bedre kan lide dem af den grund. De vil kunne se deres knogler, lige som man kan ved samtlige modeller. De påvirker dem. Samtidig med, at der bliver vist programmer som Top Model hvor kvinderne får dårligt selvværd, er der jo også alle reklamerne. Alle de undertøjsreklamer der bliver reklameret med rundt omkring. På busser, bygninger osv. Det er altid tynde og flotte piger. Men, hvorfor? Der er jo så mange andre der er lige så pæne, også selvom, at man er lidt overvægtig.

Skal der virkelig dødsfald til før verden indser problemet?
I nogle lande er der dog indført en lov om et minimums bmi. Israel var det første land, der fik det indført. Det skete efter et dødsfald indenfor modebranchen. Det er vildt, at der skal et dødsfald til, før man kan se, at der er et problem. Spanien synes om ideen, og indførte et krav om et bmi på mindst 18, for at kunne blive model. Men eksempler som London, Paris og New York har ignoreret ideen. Så nogle steder, kan man sige, at de gør noget for det, hvorimod der er nogle steder, hvor de bare er ligeglade.

Modellerne dør på stribe
Folk burde være opmærksomme. Specielt dem der arbejder i modebranchen. Dem der er ansat til at tage sig af modellerne. Det ender med at modellerne dør på stribe, hvilket er blevet set før. Når modellerne først bliver for tynde og lider en hel del af anoreksi, bliver de kasseret, hvorefter det er nye piger der bliver kørt på. De brænder dem helt ud, og de kan gå psykisk ned.

Der er altid en bagside af medaljen
Samtidig med at medierne bombarderer os med effektfulde og ofte modstridende budskaber om mad, så udsender de også budskaber om, hvordan vi bør se ud. Medierne forbinder det at være tynd, med at være lykkelig, tiltrækkende, succesfuld, populær og smart. Der er dog ikke nogen beviser på, at lykke hænger direkte sammen med vægten. Men det er det som medierne, får det til at se ud som. Det skaber et stort antal af mænd og kvinder, der har rigtig svært ved at acceptere deres kroppe, og den måde de ser ud på. Også selvom, at deres krop ligger på normalvægten.