Hvorfor er det oftest piger der får anoreksi?

Kan man blive tyndere?

Stop lavt selvværd
En af grundene til at det mest er piger der får anoreksi, er at de bekymrer sig mere. De tænker alt igennem inden de gør noget, tænker meget over folks mening omkring dem og går op i alt det de gør. Selvfølgelig er der også drenge som har det sådan, men slet ikke i det samme omfang som piger. Drenge derimod relaterer sig i forhold til aktiviteter og handlinger. Alle de unge der får anoreksi har lavt selvværd, og oftest også et særligt følsomt og skrøbeligt sind.

Piger spejler sig for meget i andres meninger
Man oplever oftest at pigers venindeforhold er mere problematiske end drenges fordi piger spejler sig i andre folks mening. Piger er meget følsomme og opmærksomme overfor gængse idealer, altså deres standard for skønheden og udseende. Op til 29 % af unge danske piger har et så problematisk forhold til mad at de er chance for at de enten udvikler anoreksi eller bulimi. Mange unge piger drømmer om at få anoreksi, fordi de er så opsatte på at blive slanke, at de søger informationer ved anorektikerne, heldigvis opgiver nogle efter kort tid, fordi de ikke kan holde op med at spise.

De fleste tilfælde af anoreksi skyldes en eller anden form for en hård barndom/oplevelse, som fortalt tidligere – ”Hvorfor får unge anoreksi?”