Hvordan er anoreksi nu, i forhold til gamle dage, og til hvordan det gerne skulle udvikle sig i fremtiden?

Sult var almindeligt i det romerske imperium, men faldt i løbet af middelalderen. Sygdommen blev først opdaget i 1689, men blev ikke opdaget indtil 1873.

kropsbygningen i den victorianske tid var, store bryster og små, bittesmå taljer. Mange kvinder har forsøgt at opnå dette ved hjælp af korsetter, som plagede dem med ribben, ryg og hoftesmerter, samt overfladisk vejrtrækning mønstre og begrænset blodgennemstrømning.

Det første offentliggjorte billede af en pige, der lider af anoreksi optrådt i en 1932 udgave af New England Journal of Medicin. Før almindelig brug af udtrykket anorexia nervosa, blev lidelsen talt om som langsigtede faste eller selvstændige sult, men med den tid, 1950’erne, blev man mere interesserede i psykisk sygdom som var begyndt at vokse, og dybere undersøgelser blev gennemført på spiseforstyrrelser.

Søgen efter accept og hjælp, på internettet blev hurtigt en vane, men situationen blev hurtigt vendt ned ad bakke så unge piger begyndte at efterligne anoreksi som en måde at efterligne berømtheder. Spiseforstyrrelser har siden været meget anset onde og egoistiske, og desværre, det er dér, vi er i dag.